1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Laden...
1 View

In deze tijd van hoge prestatiedruk, weinig momenten om even niets te hoeven en/of te moeten, is het fijn als je kind even een uurtje lekker kan genieten, ontspannen, bewegen en plezier maken in een kleine groep met leeftijdsgenoten. Even het hoofd leegmaken.
Dat kan tijdens de Relax Kids lessen

Wat is Relax Kids?

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen.
Bij deze groepslessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren, leren ontspannen en focussen en vooral doen en beleven!

Naast het feit dat Relax Kids ontzettend leuk is voor alle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. autisme, hyperactiviteit, ADHD, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, concentratieproblemen, faalangst, laag zelfbeeld, depressies, boosheid en angstproblemen.

Aan de hand van steeds dezelfde 7 stappen worden kinderen meegenomen in een thema dat aansluit op hun belevingswereld.

Ze komen tot ontspannen door middel van:

 1. Beweging
 2. Mindfulness spelletjes
 3. Stretching
 4. Onderlinge kindermassage
 5. Ademhalingsoefeningen
 6. Positieve affirmaties
 7. Mindfulness en visualisaties

Kinderen zitten uiteindelijk beter in hun vel, krijgen (meer) zelfvertrouwen, kunnen zich (beter) concentreren, slapen beter, kunnen (beter) met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

De lessen zijn voor kinderen van 5 – 15 jaar.
Doordat er wordt gewerkt in kleine groep wordt (max. 10 kinderen), is er voor ieder kind individuele aandacht.

Kinderen van 9 jaar kunnen eigenlijk in beide Relax Kids en Chill Skills lessen goed passen, het hangt af van het karakter van het kind. Relax Kids lessen zijn speelser, Chill Skills zijn ook speels maar aangepast aan oudere kinderen. Stuur me een bericht en we kijken samen in welke groep jouw kind het beste past. Dit bepaal ik samen met de ouders en kind na aanmelding.

Relax Kids is een methode in 2001 ontwikkeld door Marneta Viegas. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes ‘Relax Kids’ en ‘De Wensster’.
Deze methode wordt inmiddels in meer dan 40 landen op vele scholen toegepast. Deze methode heeft zich al vele malen bewezen!
Voor meer informatie zie www.relaxkids.com of www.relaxkidsnederland.nl.

Doel van deze lessen:

 • kinderen helpen genieten van rustig en stil zijn
 • kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen
 • bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij kinderen
 • kinderen helpen beter te slapen
 • ontwikkelen van fantasie en creativiteit
 • kinderen helpen te focussen en concentreren
 • ontwikkelen van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen
 • kinderen helpen angst verminderen
Na een Relax Kids les zitten kinderen beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

 

 

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen. Bij deze groepslessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren, leren ontspannen en focussen en vooral doen en beleven! Naast het feit dat Relax Kids ontzettend leuk is voor alle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. autisme, hyperactiviteit, ADHD, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, concentratieproblemen, faalangst, laag zelfbeeld, depressies, boosheid en angstproblemen. Aan de hand van steeds dezelfde 7 stappen worden kinderen meegenomen in een thema dat aansluit op hun belevingswereld. Ze komen tot ontspannen door middel van: 1. Beweging 2. Mindfulness spelletjes 3. Stretching 4. Onderlinge kindermassage 5. Ademhalingsoefeningen 6. Positieve affirmaties 7. Mindfulness en visualisaties Kinderen zitten uiteindelijk beter in hun vel, krijgen (meer) zelfvertrouwen, kunnen zich (beter) concentreren, slapen beter, kunnen (beter) met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. De lessen zijn voor kinderen van 3 – 8 jaar. Doordat er wordt gewerkt in kleine groep wordt (max. 10 kinderen), is er voor ieder kind individuele aandacht. Voor kinderen van 3-5 jaar worden er lessen Relax Kids Little Stars gegeven en deze lessen duren 30 minuten.
Chill Skills Lessen (voor kinderen van 9 t/m 15 jaar) Chill Skills lessen zijn ontworpen om kinderen te helpen zich zelfverzekerder te voelen, hun leerpotentieel te verbeteren, hun emoties te beheren en de beste te zijn die ze kunnen zijn! Elke les omvat ontspanningstechnieken, positieve affirmaties en visualisaties, ademhalingsoefeningen, spelletjes, massage, oefeningen en gesprekken over onderwerpen met betrekking tot het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen in Chill Skills lessen: – Positief denken – Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om – Hoe ga je om met boosheid en andere (negative) stemmingen – Gezond leven – Goed voor jezelf zorgen – Gelukkig zijn – Zelfvertrouwen Na elke sessie ontvangen kinderen werkbladen met verschillende activiteiten om hen te helpen hun persoonlijke werk voort te zetten. Deze omvatten stemmingsdagboeken, doelbladen, visieplanning, affirmaties en oefeningen om thuis te oefenen. Voordelen van Chill Skills kunnen zijn (onder andere): verhoogde emotionele intelligentie, zelfrespect, betere resultaten thuis en op school, betere concentratie, zelfvertrouwen, focus, positieve vooruitzichten, veerkracht.