Naast coaching thuis, ondersteun ik ook steeds vaker op scholen. Dat kan op meerdere manieren. Ik zal enkele voorbeelden geven, maar staat de ondersteuning die jullie als school willen er niet bij, neem dan gerust even contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 • Coaching: Als coach kom ik ook op scholen om kinderen een individuele coaching aan te bieden. Ik kan als vaste coach op een school komen voor langere tijd of ingeschakeld worden voor kortere trajecten.  De coaching gebeurt onder schooltijd op school en meestal gefinancierd door de school. Ook hier zijn talloze mogelijkheden waar we in een gesprek vast samen uit komen.
 • Groepscoaching: Als coach en leerkracht kan ik ook groepsprocessen begeleiden. Dit kan bestaan uit klassikale lessen gecombineerd met individuele coaching. Denk hierbij aan klassen waar de sociale vaardigheden verstoord zijn en een onveilige situatie ontstaan is voor leerlingen. Goede samenwerking met de groepsleerkracht vind ik een vereiste.
 • Vriendenprogramma: Ik ben trainer van het Vriendenprogramma, wat inhoudt dat ik in kleine groepjes met maximaal 10 kinderen aan emotionele veerkracht werk. Dit is opgebouwd uit een lessencyslus voor 6-8 jarigen (groep3 en 4), 8 tot 12 jarigen (groep 5 tot en met 8) en 12-18 jarigen (VO).Het gaat om ongeveer 8 tot 10 lessen.
  Kinderen leren hun gevoelens herkennen en leren hiermee om te gaan. Ze leren veerkracht te ontwikkelen voor in lastige situaties. Ze leren dapper en moedig te zijn en zo vergroot hun zelfvertrouwen en krijgen zij een reëel zelfbeeld. Deze training vindt plaats op school in een ruimte waar kinderen kunnen bewegen of in een gymzaal.

Deze trainingen geef ik op scholen (PO/VO) en de BSO’s:

 • Rots en Water
 • Mindfulness voor kinderen
 • Relax Kids 
 • Chill Skills

Voor de leerkrachten en PM-ers heb ik verschillende workshops:

 • Ik ben 9 (over de negenjaarsfase)
 • Just Relax (hierbij krijg je tips voor je klas of BSO)
 • Rots en Water (informatieve workshop)
 • Workshop over geboortepatronen

 

Als u interesse heeft, kan ik voor u vrijblijvend een offerte opstellen.