1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Laden...
828 Views

Wat is Schateiland Expeditie?

Schateiland Expeditie is een methode waarin de kinderen een schatkaart van hun binnenwereld ontwerpen. Want je eigen schateiland maken is een hele mooie manier om krachten, mogelijkheden, struikelblokken en oplossingen daarvoor in kaart brengen..!
Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten in plaats van alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Het is een luchtig spel waarbij veel inzichten worden verkregen.

Wat is Schatgravers?

Schatgravers wordt ingezet in verschillende vormen van één op één begeleiding en kan mooie inzichten geven. Schatgravers is een kaartspel. Het spel bestaat uit karweikaarten, dit zijn opdrachten die zijn verdeeld in prikkelende en leven omhelzende thema’s. Ook zijn er schatkaarten, hier staan waardevolle eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken.

Schatgravers laat je op dynamische wijze verbinden met jezelf en de ander. Of je het nou speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel, de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers (jong en oud-er). Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen.

Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers, maar stiekem ook van andere mensen om je heen.

Je zult verrast worden door je eigen en andermans kwaliteiten en het ontdekken van klein geluk op speelse wijze.