1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Laden...
219 Views
VRIENDEN-programma

Vrienden met jezelf. Versterkt veerkracht, zelfvertrouwen en groeimindset.

Het VRIENDEN-programma: Een unieke training met bewezen effecten. Het is een training voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar en jongeren tussen 13-17 jaar. Kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren.

Het leert kinderen over gevoelens, lichaamsseintjes, ontspannen, helpende gedachtes, support teams en jezelf belonen. Een fantastisch programma dat aan de slag gaat met zowel het lichaam als met gedachtes en gedrag.

Kinderen leren VRIENDEN te worden met zichzelf!

Overigens: Het VRIENDEN-programma is door de Wereldgezondheidsraad (WHO) uitgeroepen tot het enige jeugdpreventieprogramma tegen angst en depressie.

 

Doel van de training: Een bezorgd of bang gevoel is een normaal gevoel dat iedereen kent, maar vaak is het helemaal niet nodig om zo te twijfelen of zorgen te maken. In deze cursus leren kinderen om positiever te denken en daardoor minder te piekeren.
Het versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een groeimindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. De training geeft handvatten zodat je zoon/dochter in de toekomst beter is uitgerust om uitdagingen aan te kunnen.

Trainingen:

Fijn! Vrienden (5-7 jaar) ouderbijeenkomst, 8 sessies van 60 minuten en het werkboek

Vrienden voor het leven training (8-12 jaar) ouderbijeenkomst, 8 sessies van 60 minuten en het werkboek

Vrienden voor jongeren (13-17 jaar )ouderbijeenkomst, 10 sessies van 60 minuten en het werkboek

Het individuele programma bestaat uit 8 sessies van 60 minuten met leuke en kindvriendelijke oefeningen, een oudergesprek vooraf en het werkboek. Door middel van bewegen, tekenen, en verhalen werken we aan verschillende thema’s.

Deze training wordt ook voor scholen aangeboden. Voor meer info, kunt u telefonisch contact met mij opnemen.

 

 

De letters van VRIENDEN leren kinderen hoe ze situaties aan kunnen pakken waar ze bang of zenuwachtig van worden of emoties de overhand nemen.

V: Voel gevoelens

R: Rust en ontspan jezelf

I: Ik kan het! Ik kan het zo goed mogelijk proberen!

E: Een plan van aanpak en het stappenplan

N: Netjes gedaan dus beloon jezelf

D: Doe je oefeningen, niet vergeten!

EN: EN lach! Blijf rustig voor het leven!